Tuesday 9 October 2012

Lesson 10. Додаткові конфігурації поста.

Ми розглянемо, які цікаві та корисні налаштування постів можна зробити через панель "Configure Blog Posts", котру можна знайти так: Панель адміністратора >>> Назва конкретного блогу >>> Layout (рядочок меню зліва) >>> віконечко Blog Posts, натискаєте Edit.





Отже, перша опція "Number of posts on main page".  В полі, що справа ви встановлюєте числове значення кількості постів, які будуть представлені на одній сторінці блогу. Тобто, якщо у вас, скажімо, 20 постів і ви в полі вкажете число 20 - всі ваші пости будуть розміщені на одній сторінці. Якщо ви поставите число 10 - у вас автоматично утворяться дві сторінки по 10 постів на кожній (на головній сторінці буде 10 постів, а ще 10 можна буде побачити, якщо натиснути "Older Posts" в самому низу блогу.

Навіщо потрібна ця опція? Якщо кожен ваш пост містить багато інформації та картинок - недоречно ставити велику кількість постів на одній сторінці - вони будуть довго грузитися.

Наступна опція "Post page link text". У віконечку, що справа, ви можете вписати ваш варіант слів Read more, які є ссилкою для переходу на решту даного поста, якщо ви скористалися функцією jump break (див. урок №9, там це питання розглядалося детальніше).

Нижче йдуть "Post Page Options". Тут ви можете поміняти (чи взагалі відключити, знявши галочку) таке:

1. Формат дати

2. Ким був відправлений пост

3. О котрій годині пост був відправлений

4. Перейменувати слово comments на щось інше (ну, наприклад, opinions)

5. Перейменувати слова "Links to this post" (ссилки на даний пост)

6. Перейменувати слово "Labels". А ось це вже цікавий момент, який треба пояснити. Labels - це ключові слова, які ви можете використати, щоб об"єднати пости однієї тематики. Наприклад, якщо у вас блог присв"ячений музиці - у якості Labels ви можете використовувати різні стилі (rock, pop, rave, rap і т.д.). Тоді, якщо натиснути на Label "rock" - з"являться лише пости, які присв"ячені року. Labels ви можете бачити внизу поста, або у боковій колонці, якщо ви активували дану функцію (про це - в іншому уроці). Labels ви вказуєте, коли пишете (чи редагуєте) свій пост. Вони будуть знаходиться справа від віконечка, де ви набираєте пост. Якщо ви використовуєте новий Label - ви вписуєте його у вікно, що відкриється, коли ви натиснете на слово Labels. Якщо даний Label вже використовувався раніше - він буде написаний під тим віконечком і вам можна лише натиснути на то слово. Воно автоматично впишеться, як Label.

7. Наступна опція "Reactions" - теж досить цікава. Вона надає можливість читачам вашого блогу оцінити конкретний пост. По умовчанню в цій опції стоять три слова: funny, interesting, cool. Але ви можете змінити варіанти, що є або додати свої. Після активацій цієї функції галочкою, внизу поста з'являться всі варіанти оцінок та віконечко для галочки, де читач зможе висловити своє відношення до прочитаного.

8. Далі йде "Show Quick Editing". Надзвичайно корисна опція - якщо вона включена, то внизу поста з"являється зображення олівця, натиснувши на який, ви переходите в режим редагування. Одним словом - це є кнопка для швидкого редагування написанного.

9. Наступна функція навпаки - не дуже потрібна. "Show Email Post Links" дозволяє швидко переслати по і-мейлу ссилку на пост.

10. "Show Share Buttons" - набір кнопок для тих, хто захоче поділитися ссилками на ваш пост у тих соц.мережах, учасником яких він є (Правда, їх тут не дуже багато. Найбільш актуальними для нас будуть, напевно, Фейсбук та Google+).

11. "Location:", як не важко здогадатися, буде автоматично вказувати, з якого місця на планеті Земля був відправлений ваш пост.

12. "Show Ads Between Posts" - якщо ви підключите к своему блогу демонстарцію реклами (про це в іношому уроці) - вона буде показана між постами.

Панель закінчується інтерактивним віконечком "Arrange Items". Перетягуючи маленькі блоки, ви можете задати їм місце розташування в постах.

2 comments:

  1. Дякую! Знайшла те, що шукала, саме у Вашому блозі (додаткові налаштування).

    ReplyDelete