Monday 24 September 2012

Lesson 7. Оформлення поста. Картинки

Продовжуємо розбирати функції кнопок при написанні поста. Минулий раз ми познайомились з тим, як оформлювати в повідомленнях ссилки, отже сьогодні першою функцію, з якою ми будемо мати справу стане вставка в пост картинок.


За це відповідає кнопка із зображенням фотографії в білій рамці (справа від Link). Отже, якщо вам потрібно вставити в пост картинку - ви натискаєте цю кнопку і бачите наступне вікно:



Нас будуть цікавити три варіанти завантаження картинок.
1. Upload. Натискаєте на Choose files та вибираєте зі свого комп"ютера картинку, яку хочете завантажити. Це просто.
2. From this blog. Мається на увазі те, що ви будете вибирати картинку з числа тих, що вже завантажували у свій блог. Всі вони будуть представлені в цій закладці. Це ще простіше.
3. From a URL. А ось це трохи складніше. Це варіант, коли ви не завантажує картинку на ваш блог, а даєте ссилку на картинку, яку знайшли в Інтернеті. При цьому в пості вона буде виглядати саме як картинка, а не ссилка. В чому мінус такого варіанту - якщо володар того сайту чи блогу, на якому була розміщена картинка, закриє свій ресурс, чи видалить картинку - вона зникне і у вас. 

Тим не менш, розберемо, яким чином отримується ссилка на зображення (URL). Наприклад, ви хочете вставити в повідомлення фотографію, що знайшли на одному з шкільних сайтів. Ви наводите курсор на це фото та клікаєте правою клавішею мишки. З"являться меню, де ви вибираєте "копіювати адресу зображення" (на малюнку, що нижче, це позначено російською):


URL даної картинки - http://schoolsix.ucoz.ua/podiyi/2012/09/vrarvoa5.jpg
Тепер, коли ви натиснете на кнопку та виберете варіант вставки зображення "From a URL" у вас відкриється віконечко, де  буде поле "Paste an image URL here:". Ви ставите туди курсор, знов натискаєте праву клавішу мишки та в меню вибираєте "вставити".

Після того, як картинка з"явиться в повідомленні, що ви набираєте, під нею буде таке меню:


Опції від Small до Original size означають розмір картинки, як вона буде відображатися у блозі. Це залежить від вашого дизайну - якщо блог "вузький", то краще вибирати варіант small, чи medium. Більші розміри можна вибирати в тому випадку, якщо картинка при цьому не буде залазити на бокову панель, чи просто виходити за границю основного поля блогу. І звичайно, пам"ятайте: чим більший малюнок - тим довше він буде грузитися у тих, хто відкриває дану сторінку.

Наступні опції Left - Center - Right. Це варіанти розміщення малюнку. Наприклад, в даному пості всі малюнки поставлені "по центру".

Add caption - додати опис до малюнка. Дуже часто описом малюнку є просто позначення автора фото, чи джерела, де ви його знайшли. Наприклад:

Шоста школа (http://schoolsix.ucoz.ua)
Опція Properties не є дуже важливою. Вам пропонують заповнити два поля:
title text - це текст, який буде відображатися, якщо навести курсор на малюнок
alt text - це текст, який буде присутній в пості замість малюнка, якщо раптом читач використовує в своєму браузері функцію "відключити картинки". Обидві функції не є обов"язкові.

Що так Remove - думаємо ви здогадуєтеся :)

No comments:

Post a Comment