Monday 17 September 2012

Lesson 2. Як зареєструвати блог


1. Реєстрація пошти

Ми будемо створювати блоги на сервісі blogspot.com
Для цього вам перш за все потрібно завести email на gmail.com (якщо, звісно, у вас його ще нема на цей час).

Це робиться наступним чином:
Відкриваєте Гугл. З самого верху знаходите ссилку Gmail. Натискаєте її. Справа зверху червона кнопка "Створити Аккаунт". Далі реєструєте свою нову пошту по пунктам.


Порада! Пароль має бути максимально складним! Краще за все - написаний "від фонаря" порядок букв і цифр, які запишіть десь у себе на карточці та сховайте в сейфі.

Непоганою є ідея написати при реєстрації свій мобільний - допоможе, якщо ви загубите пароль, або вас взламають.

2. Реєстрація блогу

Отже, у вас є пошта на Gmail. Тепер здійснюємо наступні кроки:

1. Знов відкриваєте Гугл

2. Зверху є ссилка "Більше", або "Ещё" (якщо сторінка російською). Натискаємо на цю ссилку і в меню, що з'явилося, вибираємо Blogger

3. Увага! В правому куточку зверху є можливість вибрати мову. Щоб ускладнити вам життя, я буду вживати англійську термінологію, а тому переконайтеся, що у вас вибрано English

4. Отже, зліва знайдіть маленьку кнопочку New Blog. Тисніть.

5. У віконечку, що з"явилося спочатку треба ввести назву вашого блогу (Title). Можете написати там, що завгодно - потім можна буде це поміняти.

6. Нижче треба буде ввести адресу вашого блогу (Address). Ось це вже змінити не можна буде. Бажано, щоб адреса була не довгою, гарною для запам"ятовуваня, відображала зміст вашого блогу, а краще - якось збігалася з назвою.

Якщо адреса, яку ви вводите, вже зайнята - ви побачите знак оклику та повідомлення "Sorry, this blog address is not available". Експериментуйте, поки не з'явиться галочка в синьому квадраті.

7. Останній крок - вибір початкового дизайну блогу (Template). Довго не думайте, вибирайте, що захочете- це можна буде змінити.

8. Натискайте "Create a blog". Все! Ваш блог зареєстровано!

1 comment: