Monday 17 September 2012

Lesson 1. Що таке "блог"?


Існує багато визначень "блогу". Хтось скаже: "блог - це можливість кожної людини, яка має доступ до Інтернету, самовиразитися". Інші будуть стверджувати: "блог - це незрівнянний засіб для знаходження цікавого". Або: "мій блог допоміг мені познайомитися з людьми з інших країн". І так далі.

Але на словах важко передати все те, що отримує людина, яка веде свій блог протягом певного часу. Тут просто треба спробувати самому.

Що взагалі представляє собою блог? Можна сказати, що це сторінка, на якій розташовані ваші повідомлення, або, як це правильно називається - "пости" (новини, цікава інформація, вірші, чи просто картинки), один над одним (більш новий пост буде розташовано над більш старим). Але це ще не все. Якщо ви хочете, щоб ваш блог дійсно читало багато людей - ваш блог має бути оригінальним, цікавим. Тобто дуже важливо, як подається інформація, як ваш блог оформлений, чи зручно в ньому орієнтуватися.



А ще - блог це коментарі ваших читачів та ваші відповіді на них. Одним словом - спілкування. Чи захоче людина, яка раптово потрапила на ваш блог не просто прочитати ваш пост, не просто погортати сторінки, а ще і залишити десь свої враження-думки - все це залежить від того, наскільки їй сподобалось у вас (а значить, наскільки ви правильно та вдало організували свій блог).

Взагалі, блоги бувають декількох типів.
Це може бути просто ваш он-лайн щоденник (не той, що з оцінками, а той, де ви пишете, свої думки з приводу отримання "двійки" :)).

Це може бути тематичний блог, в якому ви публікуєте інформацію лише по одному певному напряму, чи темі. (Блог про їжу, техніку, тварин і т.д.)

Врешті-решт, це може бути щось на зразок папки, куди ви збираєте все те, що вас зацікавило (проте, тут можливі різні цікаві варіанти організації такого блогу).

На завершення скажемо, що на деякі популярні англомовні блоги заходять декілька мільйонів відвідувачів на місяць, що дає можливість авторам отримувати фінансовий прибуток через розміщення у себе реклами.

(Посилання на наступні уроки - в правій боковій колонці)

4 comments:

  1. I used to think blogs were... hmm, actually never thought about them. But now I know - blogs are fun, TNX to "Клуб юних блогерів"

    ReplyDelete
    Replies
    1. "blogs are fun"

      The problem is to make our pupils understand that))

      Delete
    2. How right you are! I'm bribing them with marks: doesn't really work :'(

      Delete
    3. We must discuss all that at our meeting on December,12 )

      Delete