Wednesday 19 September 2012

Lesson 3. Перше знайомство з блогом

Давайте розберемось, з яких основних сторінок складається будь-який блог на blogger.com.
Отже, сам блог, безпосередньо знаходиться за тією адресою, яку ви придумали. У випадку даного блогу це - http://blogboardclub.blogspot.com

Це - зовнішній вигляд блогу. Але існує також і "пункт управління" - сторінка господаря блогу, де ви набираєте пости, змінюєте дизайн, слідкуєте за статистикою і т.д. Цей "пункт управління", ця "адмінка", знаходяться за адресою http://www.blogger.com/home

В адмінку можна зайти різними способами. Наприклад:
1. Якщо ви знаходитесь безпосередньо на сторінці свого блогу - натисніть у лівому верхньому кутку на літеру В в квадратику.
2. Якщо ви на основній сторінці Google, або у своїй пошті - зверху є ссилка "Більше", або "Ещё" (якщо сторінка російською), або "More" (англійською). Натискаємо на цю ссилку і в меню, що з'явилося, вибираємо Blogger

(натисніть на картинку для збільшення)


Ви опинилися на сторінці, де можна бачити список всіх ваших блогів (якщо їх декілька), а також останні публікації тих блогів ваших друзів, на які ви підписані (про це пізніше).

Натисніть на назву свого блогу (в нашому випадку це Blogboard Club).


Ви перенеслися в "адмінку" обраного блогу. Що означають всі ті опції, які ви бачите тут ми розберемо пізніше. Сьогодні нас буде цікавити лише, як писати в блог повідомлення (пости).

Щоб написати пост можна клікнути або на зображенні олівця, або на кнопці New Post.


Вибираєте будь-який варіант та бачите перед очима вікно для написання повідомлення.


Набираєте у великому віконечку довільний текст, потім зверху пишете Post Title, тобто будь-яку назву цього пробного поста і натискаєте Publish.



Все, ваше повідомлення відправлено і його можна побачити на головній сторінці блогу. (Натисніть кнопочку View Blog).


Один нюанс. Після відправки повідомлення з"явиться віконечко, де вам запропонують поділитися цим повідомленням з Google+ Ігноруйте це. Тисніть "Отмена".


А щоб ця пропозиція вас більше ніколи не турбувала треба зняти галочку ось тут, в настройках:


До речі, почати писати новий пост можна і знаходячись на сторінці блогу. Для цього натисніть на слова New Post


Спробуйте опублікувати будь-який пост з достатньою кількістю слів - він знадобиться нам, коли ми почнемо працювати над дизайном вашого блогу.

1 comment: